Elektrische auto uitgelicht: Fiat 500e

  • Posted on
  • By J. de Reuver
Elektrische auto uitgelicht: Fiat 500e

De Fiat 500 is een echte klassieker. Met de Fiat 500e is deze klassieker in een duurzaam jasje gestoken. In dit artikel op CableSoolutions kijken we naar de specificaties van deze compacte, maar vooral complete stadsauto en vertellen we je met welke laadpalen en laadkabels je de Fiat 500e goed kan opladen.

Rijke historie en nu klaar voor de toekomst

De eerste Fiat 500 werd geïntroduceerd in 1957 en was ’s werelds kleinste auto in massaproductie. Deze variant had vooral in Italië een grote populariteit. Er zijn maar liefst 3,5 miljoen exemplaren van verkocht. Precies 50 jaar na de lancering van de Fiat 500, kwam de Italiaanse producent met een herlancering, deze Nuova 500 was ook populair in Nederland en in de eerste 5 jaar na lancering werden er zo’n 40.000 exemplaren verkocht in ons land. Vooral onder vrouwen was de Fiat 500 een populaire auto. Niet alleen door de vriendelijke vormen, maar ook omdat de auto perfect is voor de kleinere afstanden en in de stad.

 

Begin 2020 heeft Fiat weer een vernieuwingsslag gemaakt met de Fiat 500e, de elektrische variant van de Fiat 500. Het is de eerste elektrische auto van Fiat. De aandrijflijn van de Fiat is volledig elektrisch en gaat daarmee onder ander de concurrentie aan met de Peugeot iOn laadkabels en laadpalen.

 

Prettige rij specificaties

De eerste vraag die nog steeds gesteld wordt bij elektrische auto’s blijft de actieradius. Wel, met 320 kilometer bereik in de 42 kWh accu, is bijna geen enkele binnenlandse trip te gek voor deze Fiat. Net als bij de voorgangers van de elektrische Fiat, is het vermogen van 87 kW (119 pk) niet super groot, maar dat maakt de Fiat 500e wel tot een perfecte stadsauto.

 

Verder is de Fiat 500e uit te rusten met adaptive cruisecontrol, lane assist en achterrijcamera. Hiermee is de Fiat 500e een super veilige auto.

 

Laadpalen en laadkabels voor de Fiat 500e

Bij CableSoolutions helpen we je graag verder met de aankoop van de juiste laadpaal voor de Fiat 500. De Fiat 500e is standaard uitgerust met easyWallbox, wat de producten van Wallbox extra geschikt maakt voor deze elektrische auto. Verder wordt de Fiat 500e geladen met een maximale laadcapaciteit van 7,4kW. Daarmee laad je 40,7 kilometer per uur.

 

Voor onderweg kan je kiezen voor een laadpaal type 1 naar type 2. De Fiat kan maximaal laden met 1 fase. Daarom adviseren we voor de elektrische auto een laadkabel van 32A – 1 fase.

 

Je vindt alle informatie over de laadpalen, laadkabels en adapters van de Fiat 500e, op deze pagina.